Molnár kandalló Sopron

Hasznos tudnivalók

A hideg évszakban sokat gondolunk egy meleg otthonra, a tűz varázslatos látványára, egy szép kandallóra, ami a családok életébe a melegséget hozza. A cserépkályhafűtés közel hozza a természetet.

Egy cserépkályha vagy kandalló nagy előnye, hogy az ember bármikor tud fűteni, és nem függ egy szolgáltatótól sem. A fa amúgy is környezetbarát, újratermelődő energiaforrás, és a káros anyag kibocsátása is alacsony.

Sokszor felmerülő kérdés, hogy cserépkályhát vagy a kandallót válasszon a kedves ügyfél. Az alábbi rövidke összefoglalóban szeretném szemléltetni a kályhatípusok közötti különbséget, hogy ezzel is megkönnyítsem a döntését.

Az első szempont mindig az, hogy mire szeretnék használni! Illetve, hogy milyen feltételek adottak a kályha felépítésének helyén. A legfontosabb a kémény. A kémény állapota és mérete a legtöbb esetben meghatározza a kályhatípusát. Valamint a fűtendő tér nagysága és elhelyezkedése. Fontos, hogy a kályha nagysága elegendő legyen a légtér befűtésére, mert ellenkező esetben „szétfűthetjük” a kályhát.

Ha mindezzel tisztában vagyunk, indulhat a választás…

 • Cserépkályha+

  Valóságos bútordarab, gazdaságos fűtési mód. Folyamatos meleget biztosít. A belső szerkezetének köszönhetően tárolja a meleget. Amikor cserépkályháról beszélünk, általában mindenkinek egy hasáb alakú barna kályha jut eszébe, pedig a mai modern világban már ezerféle forma és szín világában mindenki talál az otthonához legjobban illeszkedő kályhatípust. Miközben a működése mit sem változik a jól bevált, évszázadokra visszanyúló tapasztalatokon alapul.

  A cserépkályha kombinálható főzőlappal és sütővel, az úgynevezett sparheld, amivel még nyáron is főzhet, mert a fűtő kályhatest lezárható.

  Több, mint 10 éves tapasztalatom alapján mondhatom , hogy a cserépkályha jól működik a ház egész fűtésére is. A radiátorokra kötve a tűztérben található víztartályt üzemel a központi fűtésünk is.

 • Kandalló+

  Elsősorban azoknak ajánlanám, akik nem mindennap szeretnék használni a kályhájukat, illetve gyorsan szeretnének meleget a begyújtás után. Addig ad meleget, míg a tűz ég, utána hamar ki is hűl,

  Nagyon látványos eleme a lakásnak. A kandallóhoz felhasznált tűztérbetéteknek már nagyon sok fajtája, formája létezik a gyártóknál. Lehetővé téve, hogy akár minden oldalról csodálhassuk a tűzet.

 • Nyitott kandalló+

  Csak kiegészítő fűtésként ajánlom. Nagyon hangulatos, de a fűtőértéke nagyon alacsony. A leadott hő sugárzik, amíg a tűz ég, a meleg levegő azonnal a kéményen keresztül távozik.

 • Kemence+

  A vakolt, népies felszín alatt egy igazi gazdaságos cserépkályha működik. Elsősorban tradicionális parasztházakba, gerendaházakba illik.

 • Kültéri kemence+

  Grillezőként, bográcsozóként is működő kemence az udvar dísze. Ha filagória alá építik nagyon sokáig kihasználható, időjárástól függetlenül.